Sasa Markovic. Омогућава Blogger.
RSS

Mast za hemoroide

Lekovite biljke - Prirodni lekovi - Prirodne metode lečenja - Recepti i saveti za prirodno lečenje

NOVA NAUČNA OTKRIĆA IZ BALTIMORA



Limunom protiv raka

limun
Poslednja vest iz medicine govori da je najobičniji limun odlično sredstvo u borbi protiv raka
Sa francuskog prevela profesor Krunica Grujić
Pripremila Buba Radulov-Dačić

Limun (citrus) je čudotvoran proizvod za ubijanje kancerogenih ćelija i snažniji je 10.000 puta od hemoterapije - zaključili su stručnjaci iz Naučnog instituta za zdravlje u Baltimoru, Merilend.
Zašto mi ovo saznajemo tek sada? I koliko je ljudi već umrlo od raka dok se ljubomorno čuvala ova tajna?  Zašto? Da ne bi, možda, bili pogođeni multimilioneri velikih farmaceutskih korporacija? Ili, možda, zato što postoje laboratorije koje su zainteresovane za proizvodnju sintetičke verzije koja će im doneti ogromnu zaradu?
Ono što mi možemo da uradimo jeste da o ovom otkriću obavestimo svoje prijatelje i kažemo im da je limunov sok blagotvoran za sprečavanje te bolesti. Njegov ukus je prijatan i ne stvara one strašne posledice kao hemoterapija.
Ako imate mogućnosti zasadite limunovo drvo na verandi ili u bašti. Kao što znate, stablo limuna je nisko, ne zauzima mnogo prostora i poznato je po svojim raznolikim plodovima. A limuun možete da uzimate na razne načine: da jedete plod, da ga cedite i pravite razna pića i kolače.
Pripisuju mu se razna svojstva ali najpovoljniji efekat ima na ciste i tumore. Sada je i dokazano da je ova biljka pravi lek protiv svih tipova raka. Smatra se, takođe, da je on antimikrobski agens širokog spektra protiv bakterijskih infekcija i gljivica, da je efikasan protiv internih parazita i crva, da reguliše veoma visoki krvni pritisak i nervne poremećaje i deluje antidepresivno.
Izvor ove informacije je fascinantan i samim tim jer potiče od jednog od najvećih proizvođača lekova na svetu. Oni tvrde da je, posle više od 20 godina rada u laboratoriji (počela su 1970. godine), konstatovano da limun uništava maligne ćelije u 12 vrsta raka, među kojima su rak debelog creva, dojke, prostate, pluća i pankreasa.
Istraživanja su pokazala da sastojci ove biljke deluju 10.000 puta bolje od Adiamicina, hemoterapeutske droge za usporavanje rasta kanceroznih ćelija. Ono što je još iznenađujuće jeste to što limun uništava kancerogene, a ne utiče na zdrave ćelije.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Постави коментар