Tibetanski recept (beli luk i limun)
Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samleveni beli luk i limun pa poklopiti sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smesu prokuvati 14-15 minuta (nikako duže od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lek koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).
Ovaj lek uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom leka.
Napomena: Strogo se pridržavati dnevne doze leka i pauze od 10 dana između dve kure. Nakon izlečenja ne treba uzimati lek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluče da lek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dve kure godisnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.
Tibetanski čaj za dugovečnost
(djumbir, limun, med, paprika i anis)
Ovaj tibetanski čaj piti u gutljajima tokom celog dana ili još bolje po 1 šolju pre svakog obroka.
3 коментара:
dali tibetanski lek na bazi belog luka i limuna treba procediti kada se ohladi?
da li se ovo moze samljet u neki sjecko ili treba dozem sitno i kad se pije dali se pije sve i sastojak koji je u tegli
Moze se samleti u secko,a ko nema secko moze i nozem.A kada se pije pije se samo tecnost.
Постави коментар